Pustolovščini naproti

Tako, zrele smo za novo pustolovščino. In to ne kar navadno pustolovščino, ampak muzejsko pustolovščino, na katero vabimo tudi vas.

Muzeji – prostori, v katerih pustimo kar veliko našega časa, in ustanove, za katere nam je mar, sploh ker imajo toliko potenciala. Blog je prostor za reflektiranje naših muzejskih misli in muzejskih razstav, ki jih bomo obiskovale. Deliti želimo naše razmišljujoče muzejske drobtinice, za katere bomo zelo vesele povratnih informacij in vaših odzivov. Seveda ne smemo pozabiti, da bomo z namenom pretakanja njihovih idej, misli in pomislekov v zvezi z muzeji k pisanju prispevkov vabile tudi nam zanimive goste.

Trd oreh, okrog katerega se bo vrtelo naše pisanje, je nekaj, o čemer muzejski strokovnjaki govorijo že kar nekaj časa – muzeji se morajo spremeniti. Poleg tega pa nas zanima, zakaj so muzeji tako nepomembna tema med Slovenci; kaj lahko naredimo za preporod muzejev; kakšna je vloga mladih strokovnjakov …

Pravzaprav si želimo deliti naše tihe misli na glas in z njimi sprožiti nežno in svežo muzejsko sapico. Vabljeni k branju.

AMUSE(U)MENT gang

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s